A tökéletes házi sós perecnek egy titka van

A tökéletes házi sós perecnek egy titka van

A gyerekek nem csak szeretik, mármint nem csak enni szeretik nagyon a perecet, hanem elkészíteni is. Nincs nagyobb buli a hosszú kígyók tenyérrel hengergetésénél és a perec tekergetésénél. 

Megenni pedig nem csak a gyerekek ...

A legfinomabb sólet az, ami a leglassabban készül

A legfinomabb sólet az, ami a leglassabban készül

A sólet szó azt jelenti, lassan elkészülő meleg étel. Annyira sokféle sólet létezik a világon, hogy tulajdonképpen csak ez az egy biztos: olyan ételről van szó, ami lassan és hosszan készül el.

Ez persze egy kis túlzás, hiszen ...

Kenyér helyett édeskrumpli megy a pirítóba

Kenyér helyett édeskrumpli megy a pirítóba

Általában erős fenntartásokkal állok a jövő-menő gasztrodivatokkal és cukkinispagettikkel szemben, de a mostani egészen elképesztően bejött. Pirítós, kenyér helyett édeskrumpliból.

Igen, nagyon furán hangzik, és furcsa is, ...

Mariska néni szalagos fánkja: ennek tényleg nincs párja

Mariska néni szalagos fánkja: ennek tényleg nincs párja

Eddig akárhányszor belefogtam a fánksütésbe, csúfos kudarcot vallottam. Nem nőttek meg a fánkocskák, nem lett könnyű, lyukacsos tésztájuk és a többi. Pedig nem egy olyan nagy ördöngösség, ha van hozzá egy jó receptünk!

...

Avokádópestós spagetti: 10 perces, mennyei fogás

Avokádópestós spagetti: 10 perces, mennyei fogás

Ebben a szupergyors, vegán spagettiben az avokádó és a bazsalikomos pesto játssza a főszerepet - ezeken kívül nincs is másra szükségünk, úgyhogy egy nagyon egyszerű és egészséges fogásról van szó. 

Mialatt kifőzzük a ...

Amikor a melegszendvics puccos nevet kap: Croque Monsieur

Amikor a melegszendvics puccos nevet kap: Croque Monsieur

Polcz Alaine szakácskönyvében adja azt a remek tippet, hogy a maradék levest szervírozzuk új betéttel, átnevezve másnap, és senki nem fogja észrevenni a cselt. Körülbelül ilyesmiről van szó ennél a francia melegszendvicsnél is, ...

Tarte tatin: a földkerekség legfinomabb almatortája

Tarte tatin: a földkerekség legfinomabb almatortája

Nehéz eldönteni, hogy mi teszi olyan különlegessé: a puszta összetevői, a karamellás alma és az omlós tészta vagy a technológiai bravúr, amivel készül, mindenesetre ez a legkülönlegesebb almatorta, amivel valaha találkoztam.

...

Kovászos házi rozskenyér: a finn recept mindig beválik

Kovászos házi rozskenyér: a finn recept mindig beválik

Igazi rozskenyeret csak az ország néhány pontján lehet kapni és ahol sütnek, ott sincs mindig. Pedig ez olyasmi, amit ha szeretünk, akkor nagyon tudunk rá vágyni. És nem az utánzatokra, a színezett, malátás morzsálódó cipókra ...

 
süti beállítások módosítása
Mobil