Sok fánk és finom furmintok: februárban is csodás gasztroprogramok várnak

Sági Zsófia 2019. február 5.

Télen is vannak fesztiválok: míg egyes programok a telet éltetik, addig mások a tél végét, a tavasz elejét köszöntik. Budapesten, Szigetmonostoron, Köveskálon és a Badacsonyban is lesznek gasztroesemények.

Lesz borkóstoló, mangalicafesztivál, sörfesztivál, fánkkóstolás és híres éttermek menüinek kóstolása, úgyhogy a választék széleskörű, mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot. 

10. Furmint Február Nagy Kóstoló

Budapest, Városliget, Magyar Mezőgazdasági Múzeum - Február 7. 

Februárban az egész országban - még a határainkon túl is - éttermek, borkereskedők állítják a középpontba a furmintot. Az egész hónapon át tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Furmint Február Nagy Kóstoló, amelyet 2019-ben már tizedik alkalommal rendeznek meg a bemutatkozó borászatok és a borkedvelő közönség örömére. Több mint 200 különlegesen finom furmintot lehet megkóstolni, ugyanis 103 pincészet borait kínálják kóstolásra. Az eseményre belépőjegyet kell váltani, ez tartalmazza a korlátlan kóstolást, illetve a helyszínen kóstolópohár bérlése biztosított. Jegyet az eseményre itt tudtok venni. 

furmint.jpg

Fotó: Furmint Február Nagy Kóstoló Facebook-oldal

Budapesti Mangalica Fesztivál

Budapest, Szabadság tér - Február 8-10.

A legjobb mangalicatenyésztők,- és termékek, élő mangalicák, helyben készült mangalicafinomságok várnak benneteket a főváros közepén, ráadásul a program ingyenes. Az érdeklődők közvetlenül találkozhatnak az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól vehetik meg a terméket, aki maga állította elő, így a rendezvény célja a fair trade mozgalom beindítása is. A mangalica termékek és finomságok mellett kiváló magyar portékákkal, nagyszerű zenekarokkal, gyerekprogramokkal, élőállat-kiállítással, kiváló borokkal és pálinkákkal, valamint főzőversennyel várják az érdeklődőket. Részletesebben a programról itt tudtok olvasni.

IV. Indoor Sörfesztivál 

Gellért Hotel - Február 15-17.

A Serfőző és a Gellért Hotel közös szervezésében az Indoor fesztivál ismét korlátlan sörkóstolással várja az érdeklődőket. De nemcsak sör-, hanem gasztroünnep is ez egyben, ugyanis 15-én és 16-án sörvacsorával készül a Gellért stábja, február 17-én pedig egy nagyszerű sörbrunch zárja le az ünnepséget. A közel százféle csapolt sört 1-2 dl-es adagokban kapják a vendégek. Lesznek magyar, cseh, német, angol és belga, kis- és nagyüzemi sörkülönlegességek, valamint pálinkakóstolásra és sörivó versenyekre is lesz lehetőség. Pénteken és szombaton Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia történésze kultúrtörténeti érdekességekkel várja az érdeklődőket. A belépőjegyekről és a részletes programról itt tudtok informálódni.

Borjour Magnum

Budapest, Millenáris - Február 16. 15:00-21:00

10. alkalommal rendezik meg az év legnagyobb beltéri borkóstolóját. 220 magyar borászat és több mint 1000 kóstolható bor várja az érdeklődőket. Újítás az eddigi borkóstolókhoz képest, hogy a Millenáris 3 épületében rendezik meg a fesztivált, és nemcsak hazai borokkal, hanem mesterkurzusokkal, zseniális borbárokkal és külföldi vendégborászatokkal  kápráztatják el a vendégeket. A mesterkurzusokat Fiáth Attila, nemzetközi borakadémikus tartja, a Champagne-stílusgyakorlat és kóstoló mellett borösszehasonlítás is lesz, a 1,5 literes magnum palackos borokat veti össze a 0,75 literesekkel. A jegyárakról itt tudtok érdeklődni. 

Furmint Napok 

Köveskál - Február 22. 18:00 - Február 24. 

A Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából született meg a Furmint Napok ötlete, amelynek keretében Köveskálon három teljes napot szentelnek a szőlőfajtának. Pénteken furmintra hangolt menüsorokkal várják a látogatókat. A szombati napon két alkalommal, három helyszínen, összesen hat ültetett kóstolón kerülhetnek közelebb a Furminthoz az érdeklődők. A kóstolók befejeztével a Kővirág és a MI A KŐ egy furmint mellé kníált menüsorral, a Pálffy Pincészet és a Káli Kövek Borászat  kötetlen borozással, a Káli Art Inn furmint borvacsorával várja a vendégeket. Vasárnap délelőtt brunch-csal és dűlőtúrákkal búcsúzik a Furmint Napok. A részletes programról és jegyárakról itt tudtok érdeklődni. 

Tavaszváró mini-SVÉT

Szigetmonostor, Rosinante Fogadó - Február 23.

6 SVÉTterem, 12 étel és 1 világnézet köti össze a Rosinante Fogadó vendégeit. A tavaszváró eseményen a hat étterem séfjei kóstolómenükkel készülnek, melyeket 1000-2500 Ft/adag áron lehet megvásárolni.A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni 2019 január 23-tól lehet a férőhelyek erejéig az alábbi linken. Az eseményen lesz mini piac, ahol a vendégek megkóstolhatják a szigetmonostori helyi termékeket, a szervezők gyerekbarát szállodaként pedig programokkal készülnek a legkisebbeknek. A rendezvény célja a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás népszerűsítése azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

tavaszvaro-mini_svet_2019_2.jpg

Tavaszváró mini-SVÉT (Fotó: Szinbád, az Utazó)

Gasztrohegy hétvégék - Gasztrofarsang

Badacsony - Február 22-25.

A gasztrohegy a gasztronómiai csúcsokat és a Badacsony egy olyan arcát mutatja be, amit csak ezekben, a nyugodt évszakokban lehet felfedezni. A Gasztrofarsang alkalmával a különböző fánkokkal ismerkedhetünk meg, a fánknak ezer arca van, lehet ropogós, puha, töltött, kerek, csavart, túrós, lekváros, vagy akár sós is. Ezen a hétvégén ezeket a változatokat kóstolhatjuk meg. A részletes programokat, résztvevők, szállások listáját és a jegyárakat a Gasztrohegy hétvégék Facebook-oldalán tudjátok követni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4714608182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása