Kétszínű paradicsomleves - Más ízű a sárga és a piros rész

Szász Eszter 2019. szeptember 3.

Még egyetemista koromban meghívtak egy étterembe, amit az akkori anyagi helyzetem nem engedett volna meg. Szeretek új dolgokat kipróbálni, főleg étteremben, olyan ételeket rendelek, amelyeket amúgy nem főznék meg.

Ez alkalommal kétszínű paradicsomlevest kóstoltam. A piros és a sárga szín szépen mutatott egymás mellett, és az íze is finom volt. Az elkészítése nem bonyolult, csak a kétféle paradicsomot másképpen kell ízesíteni, majd egyszerre a tányérba önteni, így a színek sem keverednek össze. 

ketszinu_paradicsomleves.jpg

A paradicsomoknak több fajtája terem. A hagyományos piros fajtából is van többféle, létezik tigriscsíkos, fekete, és sárga is. A sárga paradicsomból én a kicsi, oválisat vettem, amely kevésbé savas, viszont finom, édes. Nem is kellett nagyon vadásznom, a jobb zöldségeseknél, sőt némelyik élelmiszerboltban is lehet kapni. A héját leforrázva és lehúzva, vízben megfőzve levet készíthetünk belőle, ami a leves alapja. Természetesen ha többet vásárolunk, akkor el is tehetjük télire. 

Fotó: Szász Eszter /Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr10015021344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása