Grillezett cukkini bulgurral - A fetától lesz igazán ízes

Szász Eszter 2019. szeptember 3.

Még mindig a saláta vonalon közlekedem, egyszerűen nem tudom megunni a friss zöldségeket. A cukkinit például, amelyet minden formában szeretek, legyen grillezve, töltve vagy tésztaszószba keverve. 

A cukkini nagyon egészséges, ámde magában nem túl hangsúlyos zöldség, amelyet érdemes valamilyen erőteljesebb ízzel hangsúlyozni. A sajt, főleg a jó sós feta, kiválóan illik mellé. Nem is nagyon kell tovább cifrázni, mert minél kevesebb a hozzávaló, annál jobban érvényesülnek.

fetas_cukkinis_bulgurjo.jpg

Laktató húsmentes fogás

Nem tudom ki hogy van vele, de engem sokszor a csak zöldségtartalmú saláta nem laktat kellőképpen, illetve egy pici időre eltelít, de utána éhes leszek. Ezért jó, ha valamilyen lassan felszívódó szénhidráttal dúsítjuk a salátánkat. Kiválóan alkalmas erre a bulgur, vagy a kuszkusz, ami eltelít, és mellette egészséges. Ráadásul a bulgurt főzni sem kell, elég, ha leöntjük forró vízzel, és kicsit állni hagyjuk. A salátát azonnal is fogyaszthatjuk melegen, de hidegen is tökéletese kijönnek az ízek. Ha mégis úgy gondoljuk, hogy önmagában nem lenne elég laktató, nyugodtan ehetjük köretként is. 

 

Fotó: Szász Eszter /Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5915019974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása