Epret a gazpachóba? Miért ne! Különleges tavaszi változat

P. Szabó Fruzsi 2019. május 28.

Mindjárt itt a nyár, a forróság. A szezon egyik nagy kedvence a hűsítő, krémes, spanyol zöldségleves, a gazpacho. Bár tipikusan egy nyári ételről van szó, egy kis csavarral könnyedén tavaszias fogás kreálható belőle. Úgyhogy elő a turmixgépeket: Gazpacho con fresas, azaz epres gazpacho. Íme.

Meglepőnek tűnhet ez a párosítás. De szavamra mondom, a sós-ecetes zöldséges íz remekül kiegészül a harsány, édes eperrel. Nincs miért tartani tőle.

Gyorsan megvan

Ráadásul könnyen és gyorsan elkészíthető, ami nagy előny, mondjuk egy fárasztó, szombati piacozás után, mikor jól bevásároltunk és tele a kamra gyönyörű, friss áruval, még sincs kedve az embernek az órákon át tartó főzőcskézéshez, hosszan tartó konyházáshoz.

epresgazpacho.jpg

Ilyenkor a legjobb választás egy jó kis krémleves. A gazpachót még főzi sem kell. Csak egy kis előkészítés szükségeltetik hozzá: zöldségmosás és -darabolás, a többit pedig a turmix elvégzi. Érdemes nagyobb adagot készíteni belőle és jól behűteni.

Laktató leves

A gazpacho egy finom és tartalmas leves. A friss zöldségek - és adott esetben gyümölcs - mellett kenyér is kerül bele, úgyhogy nem kell attól tartani, hogy egy fél órán belül éhesek leszünk utána.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5914844312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása