Selymes, krémes szilvaleves, amit már a színe miatt is érdemes megfőzni

Ács Bori 2019. szeptember 2.

Ez a leves egyértelmű bizonyítéka annak, mennyire sokat számít az ételek külleme. Amikor egy étel ilyen hihetetlenül szép színű, mint ez a lila leves, teljesen mindegy, ki-hogyan viszolyog a gyümölcslevesek intézményétől, mindenki meg fogja kóstolni.

A hideg szilvaleves szókapcsolat halllatán gyerekek és felnőttek egyaránt olyan fejet vágtak az asztal körül, mint akik citromba haraptak. Aztán meglátták a rajzfilmbe illően, már-már lehetetlenül szép színű lila levest, és mindannyian kértek belőle.

Bár a legtöbb hideg gyümölcslevest egyszerűen turmixolni szoktam, ezt mégis egy picit főztem, de csak egy egészen picit, hogy lágyuljon, és könnyebben elvigye a turmixgép.

szilvaleves-nagy.jpg

Sőt, a sima állag elérése érdekében kivételesen a héját is lehúztam, ezért egy hajszálnyival több munkát igényel ez a leves, mint a többi, de nagyon megéri, ezektől a lépésektől lesz annyira selymes az állaga és valószínűtlenül szép a színe. A közhiedelemmel ellentétben szerintem sem liszt, sem tejtermék nem szükséges hozzá, éppen attól lesz olyan sima állagú, hogy ezeket elhagyjuk. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2615026626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása