Finom és tápláló sós reggeli, ami még egészséges is: ez a cukkinis gofri

Szász Eszter 2019. szeptember 1.

Mostanában egyre többször kívánok sósat reggelire. Hiába a zabkásának vagy müzlinek való rengeteg hozzávaló, mostanában nem vonz az édes íz. 

Reggelizni jó, finomat és nyugodtan reggelizni pedig még jobb. A kedvenceim például a pancake, vagyis az amerikai palacsinta és a gofri, aminek a tésztáját villámgyorsan el tudom készíteni és frissen, lekvárral, csokikrémmel és sok-sok gyümölccsel megenni. Nem a legdiétásabb megoldás, de kalóriaszegényen és teljes kiőrlésű lisztből is megsüthetőek.

cukkinis_gofri.jpg

Sós gofri is létezik

Szerencsére a palacsinta és a gofri is készíthető sós változatban, így nem csak tojást ehet az, aki más ízekre és szénhidrátban kicsit dúsabb ételekre vágyik reggeli gyanánt. A gofriba egy igazán friss ízű idényzöldség, cukkini kerül, a tészta pedig a sajttól lesz tápláló. Önmagában is tökéletes, de egy egyszerű joghurtos vagy tejfölös mártogatóssal még finomabbá tudjuk tenni. Ez a kapros változat szuperül illik a gofrinkhoz. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9115025064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása