Nemrég egy sajtóeseményen jártunk , ahol Bernáth József séffel főzhettünk együtt. Amellett, hogy hatalmas élmény volt a közös konyhai munka, még szuper ötleteket is kaptunk, illetve megörvendeztetett bennünket a séf a tökéletes ...

Nemrég egy sajtóeseményen jártunk , ahol Bernáth József séffel főzhettünk együtt. Amellett, hogy hatalmas élmény volt a közös konyhai munka, még szuper ötleteket is kaptunk, illetve megörvendeztetett bennünket a séf a tökéletes ...
A japánok imádják a KitKatot. Nem egyszerűen imádják, megőrülnek érte, rá vannak kattanva, és éppen ezért bolondok lennének megelégedni a szimpla tejcsokis verzióval, ahogy mi tesszük.
Míg a ...
Sokan nem mernek nekiállni a rizottókészítésnek, pedig nem olyan bonyolult, mint ahogyan gondolják. Ha odafigyelünk a folyadékpótlásra és folyamatosan kevergetjük, akkor egy lágy, krémes rizottót fogunk kapni a főzés végén.
...
Ahogyan sok más receptet, ezt is édesapámtól tanultam. Tökéletes ez a chilis bab, fűszeres, csípős, kicsit édes és telis-tele van hússal, babbal és kukoricával. Nagyon egyszerű recept, sok dolgunk nincs vele, éppen csak annyi, hogy ...
A főzés tulajdonképpen kémia, a különböző halmazállapotú anyagokból készül valami más, jó esetben finom dolog. Éppen ezért innen is meg lehet közelíteni a konyhát.
Mitől lesz jó a sült hús? Milyen zsiradékot ...
Két évvel ezelőtt készítettem el először ezt a süteményt - azóta minden évben el kell. Édesapám és bátyám kedvence lett, úgyhogy tavaly és idén is megsütöttem már karácsonyra, de persze máskor is finom.
Ízében ...
Bacon, olvadó sajt, puha krumplipüré - ezt veszi körbe a ropogós, parmezán sajttal felturbózott panko morzsa. Egy szuper egyszerű és gyors étel, amely még maradékfelhasználó recept is egyben.
A krumpligolyó alapját a ...
Hogy a bolti müzlik nem finomak, cserébe nagyon drágák, és hogy otthon müzlit keverni gazdasági és kulináris szempontokból is sokkal de sokkal jobb, azt már itt jól leírtuk , most pedig szintet lépünk.
A granola a müzli ...
Elsőre ijesztőnek tűnik, becsomósodik, túl sűrű vagy túl híg lesz, de hamar bele lehet jönni, és amikor sikerül elérni a tökéletes állagot, ezerféleképpen felhasználható alapmártás lesz belőle.
Besamel mártás - vagy más ...
Sokáig nem értettem, hogyan lehetséges, hogy nem lesznek rosszul tőle, akik citromos vízzel kezdik a napot. Aztán egy iszonyú nehezen induló téli reggelen kipróbáltam, és kiderült, hogy jó dolog, sőt, jobb, mint a kávé vagy a tea.
...Vége az ünnepi habzsolásnak, a zsír-és cukortúltöltésnek, jönnek az újévi fogadalmak és a dolgos hétköznapok. Ilyenkor mind nekiállunk koplalni, aminek semmi értelme.
Inkább valami átvezetésre van szükség, fokozatosan ...
A legkedvesebb amerikai bloggerem Kenji Lopez, aki a Food Lab című rovatot írja a Serious Eats magazinban. Minden étel receptjét úgy kísérletezi ki, mintha laborban dolgozna, az eredményei viszont ennek megfelelően pontosak is.
Mindent ...