Ilyen a tökéletes csokifondant - Bernáth József receptje mindig beválik

Sági Zsófia 2019. január 6.

Nemrég egy sajtóeseményen jártunk, ahol Bernáth József séffel főzhettünk együtt. Amellett, hogy hatalmas élmény volt a közös konyhai munka, még szuper ötleteket is kaptunk, illetve megörvendeztetett bennünket a séf a tökéletes csokifondant pontos receptjével is. 

Ennél zseniálisabb vendégváró desszert nincs - gyorsan elkészül, egyszerű, mindent meg lehet találni hozzá otthon, és közben hatalmasat lehet vele villantani. Akkor tökéletes, ha folyik a közepe - de csak a legközepe, a szélének át kell sülnie, különben az egész tésztánk nyers marad. 

A csokifondant nem azonos a csokiszufléval - ez volt az első dolog, amit megtanultunk a főzésen. A szufléhoz külön kell felverni a tojásfehérjét és úgy tenni a masszába, míg a fondantnál egész tojások kerülnek a csokoládé mellé.

csokifondant.jpg

Isteni mogyorókrém készül a csokoládéfondant tetejére, de tálalhatjuk egy gombóc kávé- vagy vaníliafagyival vagy készíthetünk mellé egy mandarinos-narancsos mártást is. Ennek a pontos receptjét sajnos nem kaptuk meg, de elkészítettük a főzésen: a mandarinokat "kifiléztük", vagyis teljesen megszabadítottuk a fehér részektől, majd felöntöttük narancslével, kardamommal fűszereztük és keményítővel összefőztük. A narancslé mennyiségétől függően tegyük bele a keményítőt, 5 deciliterhez kb. 1 csapott evőkanállal.

Fotók: Sági Zsófia/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9014495414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása