Mennybe mennek a maradékok: így készíts karcsúsító Buddha tálat

Ács Bori 2019. január 2.

Vége az ünnepi habzsolásnak, a zsír-és cukortúltöltésnek, jönnek az újévi fogadalmak és a dolgos hétköznapok. Ilyenkor mind nekiállunk koplalni, aminek semmi értelme.

Inkább valami átvezetésre van szükség, fokozatosan visszaállni a normális kerékvágásba, sok zöldség, kevés és jó minőségű szénhidrát, és így tovább. Kezdetnek például egy elképesztően menő Buddha tállal. Ez a gasztrotrend főként azért hódít a neten, mert nagyon jól néz ki, színes és szép.

Pedig nem ez a legnagyobb erénye, hanem egyrészt iszonyúan egészséges, másrészt tökéletes megoldás, mikor tele van a hűtő olyan maradékokkal, amik önmagukban már nem használhatók fel semmire, a tálon viszont jól mutatnak.

dsc_3298.jpg

A tál alapja általában valamilyen főtt gabonaféle, rizs, köles, hajdina, bármi. Erre sorakozik mindenféle, ami a hűtőben maradt, de legtöbbször sült-és főtt zöldségek vegyesen, esetleg tojás és valamilyen öntet, ami az ízeket összefogja.

Szerintem azért nem teljesen mindegy, hogy mik szerepelnek együtt a tányéron, a céklát és a brokkolit például nem tudom együtt elképzelni, az édeskrumplit viszont nagyon szeretem brokkolival. Szóval a szabály: mindent lehet, de okosan és ízléssel. A lent olvasható recept jó kiindulási pont lehet.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5814400192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása