Cheddar sajttal felturbózott, extra ropogós krumpligolyó

Sági Zsófia 2019. január 4.

Bacon, olvadó sajt, puha krumplipüré - ezt veszi körbe a ropogós, parmezán sajttal felturbózott panko morzsa. Egy szuper egyszerű és gyors étel, amely még maradékfelhasználó recept is egyben. 

A krumpligolyó alapját a krumplipüré adja, az a legjobb, ha maradékot használunk, ugyanis kihűlve kell formáznunk, akkor nem esik szét olyan könnyen. Úgyhogy ha maradt a héten egy nagy adag krumplipürénk, amivel már nem tudunk mit kezdeni, akkor ne essünk kétségbe, hasznosítsuk újra. Persze, ha nincs otthon ilyenünk, akkor is megéri elkészíteni ezt a receptet, gyorsan össze lehet dobni egy pürét. 

krumpligolyo.jpg

Nagyon fontos, hogy milyen a püré, gyúrható állagra van szükségünk. Ha pont eléggé krémes, akkor nem kell hozzá semmilyen plusz összetevő, könnyedén össze tudjuk dolgozni a sajttal és a baconnel. Ha viszont túl lágyra sikerült a pürénk, akkor tegyünk hozzá egy kis lisztet, ha pedig túl keményre, akkor egy tojással vagy egy kis olvasztott vajjal lehet az állagán javítani. 

A krumpligolyókat panko morzsában panírozzuk, de ezt óvatosan tegyük, nehogy szétessenek a golyók. Ugyanezen okból kell az elkészült krumplilabdákat hűtőbe tenni panírozás után, hogy a felvett golyóforma rögzüljön. Bő, forró olajat használjunk a sütéshez, ha nem elég meleg az olajunk, akkor ugyancsak a golyók szétesésével kell számolnunk. 

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3214443858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása