Frissítő málnás limoncello: az olasz habzóbor teszi izgalmassá

Sági Zsófia 2019. július 5.

Nyáron sokkal szívesebben iszunk koktélokat, valószínűleg azért, mert ilyenkor aztán bőven mehet bele jég és szezonális bogyós gyümölcsök, mindkettő különösen jólesik a kánikulában.

A Prosecco az olaszok fehérbora, melyet legtöbbször erősen habzóra, néha gyengén buborékozóra, ritkán pedig egészen szén-dioxid-mentesre készítenek. A Prosecco sok-sok koktél alapja, például az egyik legismertebb és legnagyobb kedvencnek, az Aperol Spritznek is.

malnaslimoncello.jpg

Édes és savanykás

Ebben a koktélban azonban nem a narancs, hanem a málna és az olaszok citromlikőrje, a limoncello a párja. Ettől enyhén édeskés, savanykás lesz az egész ital, amit tovább lehet fokozni, ha a málnaszemeket kicsit megtörjük benne és a végén citromkarikákkal díszítjük. 

Az, hogy milyen Proseccót használunk - szárazat, félszárazat, édeset - ránk van bízva, viszont mindenképpen a habzó változatot válasszuk. Limoncellót házilag is készíthetünk, korábban itt írtuk le a receptet hozzá. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6114922022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása