Nyáron sokkal szívesebben iszunk koktélokat, valószínűleg azért, mert ilyenkor aztán bőven mehet bele jég és szezonális bogyós gyümölcsök, mindkettő különösen jólesik a kánikulában.
A Prosecco az olaszok fehérbora, melyet legtöbbször erősen habzóra, néha gyengén buborékozóra, ritkán pedig egészen szén-dioxid-mentesre készítenek. A Prosecco sok-sok koktél alapja, például az egyik legismertebb és legnagyobb kedvencnek, az Aperol Spritznek is.
Édes és savanykás
Ebben a koktélban azonban nem a narancs, hanem a málna és az olaszok citromlikőrje, a limoncello a párja. Ettől enyhén édeskés, savanykás lesz az egész ital, amit tovább lehet fokozni, ha a málnaszemeket kicsit megtörjük benne és a végén citromkarikákkal díszítjük.
Az, hogy milyen Proseccót használunk - szárazat, félszárazat, édeset - ránk van bízva, viszont mindenképpen a habzó változatot válasszuk. Limoncellót házilag is készíthetünk, korábban itt írtuk le a receptet hozzá.
Fotó: Getty Images