10 perces fűszeres csirkemáj gránátalmával: nagyon finom lesz a szaftja

Ács Bori 2019. augusztus 30.

Iszonyú gyors, nagyon egyszerű, mégis nagyon különleges - ezek mostanában a győztes receptek. Nagyon örülök neki, ha anélkül tudok valami újat alkotni, hogy órákat kelljen a konyhában tölteni.

Ez a közel-keleti recept egyetlen különleges hozzávalót igényel, de azt tényleg érdemes beszerezni, mert sok mindenhez használható.

Megéri gránátalmaszirupot beszerezni

A gránátalmaszirup egy savanykás, fanyar és kesernyés adalék, ami salátákat, húsokat és desszerteket is feldob. Egy kis üveg évekig elég, szóval hosszú távú befektetés. Közel-keleti boltokban, bioboltokban lehet hozzájutni. Friss gránátalma is kell hozzá, de azt már szerencsére szinte minden piacon és szupermarketben árulnak. 

dsc_3284.jpg

10 perces, mégis különleges

A csirkemáj itt egy édes-keserű szirupos szószt kap sok fokhagymával és római köménnyel. Körülbelül 10 perc alatt készül el az egész, a szokatlan ízkombinációtól mégis váratlanul ütős, a gránátalmamagokkal együtt pedig még szép étel is lesz a végeredmény.

 Fotó: Ács Bori/SóBors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1614394238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása