Lime-ribizli caipirinha: savanykás ízek frissítő találkozása

Sági Zsófia 2019. június 8.

A nyári nagy melegben nincs jobb egy hideg, jeges, frissítő koktélnál. A brazilok nemzeti itala egyszerre savanykás és édes, ráadásul a friss gyümölcsökön és az alkoholon kívül csak jég és cukor kerül bele. 

A ribizli iránti rajongásom továbbra is töretlen, amiről már ennél a szuper ribizlis süteménynél is írtam. Szerintem az egyik legfinomabb nyári gyümölcs, ráadásul, mivel magában elég savanyú, a legalkalmasabb arra, hogy édes közegbe kerülve desszerteket és italokat koronázzon meg. 

caipirinha.jpg

A sima caipirinha is isteni finom, nincs szükség másra a lime-on, jegen és alkoholon kívül, azonban ez a változat kiegészül még a ribizlivel. Az édes ízekről a barna cukor gondoskodik, ebből ízlés szerint tegyünk az italba.

Mi az a cachaca?

A caipirinhába hivatalosan cachaca kerül, ez egy brazil eredetű, rumhoz hasonló, cukornádból készült szeszes ital. A rumtól az különbözteti meg, hogy míg azt cukornádmelaszból készítik, addig a cachaca-t a cukornád levének lepárlásából nyerik, így komplexebb, karakteresebb íze van. Ha esetleg mégsem jutunk hozzá, fehér rummal lehet helyettesíteni.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6814846698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása