Puha kelt tészta, szaftos feltét - Coca, a baleár-szigeteki tepsis lepény

P. Szabó Fruzsi 2019. április 13.

A coca nem más, mint egy tepsis lepény. A Baleár-szigeteken jellemzően minden pékségben kapni ilyet. 

Coca sokféleképpen készülhet. Vannak élesztős és élesztőmentes verziók. Van, amelyikbe kerül tojás és van, amelyikbe nem.

Előétel, főétel és desszert is lehet

A szigeteken a mindennapi táplálkozás része a coca. Attól függően pakolják meg különféle feltétekkel, hogy az étkezés mely szakaszában kerül terítékre. A zöldséges coca előételként szolgál, a húsos főételként, ami mellé jellemzően salátát adnak, az édes pedig természetesen desszertként funkcionál.

koka1.gif

Én most egy élesztős, tojásmentes verziót hozok. Az alap egy egyszerű kelt tészta. Ez a mennyiség egy nagy vagy két kisebb lepény elkészítéséhez elegendő.

Ízlés szerinti verziók

Kétféle verziót készítettem, mert nálunk a csapat egyik fele húsevő, a másik inkább zöldségbarát. A férjem és a lányom a kolbászos verziót imádják, míg a fiam és én inkább a spenótos, fenyőmagosat.

De természetesen készíthetjük kedvünk szerint bármilyen feltéttel. Olajban eltett kápia paprikával vagy például fokhagymás paradicsommal is nagyon finom.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4514715773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása