A tojáslikőr a legjobb dolog, ami a tej és az alkohol kettőséből kisülhet. Télen külöönösen jól esik, amikor latyakosak az utcák, amik éjjel tükörsimára fagynak, délután három órakor alkonyi sötétség van, vagy éppen a stresszelünk a karácsonyi készülődésen.
A tömött üzleteket viszont képtelen vagyok feldolgozni, úgyhogy a "gyógyszer" előállítására kénytelen voltam egy saját metódust felállítani.
Több recept és a saját megérzéseim alapján, hosszas kísérletezgetést követően végül megalkottam a tökéletes készítési módot, ami nemcsak azért lélekmelegítő, mert egy jó adag alkohol van benne, hanem már a főzőcskézés alatt is leköti a figyelmet. A kész finomságért pedig nemcsak én rajongok, hanem a család többi tagja is, ami - valljuk be - ritkaság.
Egyik évben egy kedves barátnőmmel megbeszéltük, hogy csak valamilyen saját készítésű édességet adunk a másiknak karácsonyra. Nagy bajban voltam, mert egy glutén- és laktózérzékeny lánynak nem könnyű sütit sütni, viszont barátságunk hosszú évei alatt nem egy rum-colát ittunk meg együtt, úgyhogy arra jutottam, egy rumos itallal nem tudok melléfogni. Történetesen, a tojás likőröm alapja pedig nem más, mint a tengerészek kedvence, és miután laktózmentes változatban is kapni az összes hozzávalót, nekivesekedtem, hogy megalkossam az első laktózmentes likőrömet.
Egy kicsit kevesebb cukrot használtam, mint az eredeti receptnél, ugyanis a mentes tejek és tejszínek egy leheletnyivel édesebbek a simánál, de a végeredmény így is mennyei lett. Egy ikeás csatos üvegben, saját készítésű logóval ellátva biztos a siker! A karácsonyi fényfüzér alatt, az ablakba kucorodva kortyolgatni pedig olyan végtelenül sikkes, mintha a kedvenc sorozatunk karácsonyi kiadásában szerepelnénk. A tojáslikőrt hűtőbe tegyük, és napokon belül fogyasszuk el.