Krémes házi humusz - A négy legízletesebb változatot mutatjuk

Sági Zsófia 2019. augusztus 30.

A hummusz egy nagyszerű dolog: egyszerűen elkészíthető, gyors és olcsó. Ráadásul tényleg bármivel felturbózhatjuk, olyan ízűt készítünk belőle, amilyet csak szeretnénk.

A hummusz felhasználása sokrétű, használhatjuk mártogatósnak zöldségek mellé, tehetjük szendvicsekre, ehetjük pita vagy pirítós mellé, de könnyedebbre készítve tésztaszósznak is tökéletes. 

A hummuszhoz főzhetünk csicseriborsót, de készíthetjük konzervből is, ha kevesebb időnk van rá. Az alapanyagokat dobáljuk egy turmixgépbe/aprítógépbe, de használhatunk botmixert is, lehet, hogy utóbbi kettővel kicsit darabosabb lesz, de van, aki éppen úgy szereti. Az alapreceptet lejjebb találjátok.

Hummusz ízesítése

 Hummuszt ízesíteni már gyerekjáték: ha az alapunk megvan, akkor csak hozzá kell kevernünk a plusz alapanyagot vagy fűszert. Mutatunk azért pár ötletet, hogy melyek a legütősebb kombók.

hummuszok.jpg

Korianderes, jalapenós hummusz

Ehhez a verzióhoz 1 darab jalapenóra lesz szükségünk. Szedjük ki a szárát, vágjuk fel csíkokra, majd kaparjuk ki belőle a magokat. Adjuk hozzá a jalapenót és egy marék friss korianderlevelet a hummusz-alapunkhoz, majd mixerezzük addig, amíg selymes, krémes nem lesz. Ehhez a recepthez nagyon jól illik a kömény, tegyünk még bele bátran. Ha a jalapenót egy kicsit megpirítjuk, mielőtt beletennénk a hummuszba, még pikánsabb ízt érhetünk el. 

Kápia paprikás hummusz

Süssük meg a kápia paprikákat sütőben, erre mutatunk is egy szuper módszert. Az sem baj, ha picit túlsülnek, a füstös íz nagyon jól áll a hummusznak. Ha megsültek, húzzuk le a héjukat és magozzuk ki őket. Adjunk hozzá 1 vagy 2 paprikát (ízlés kérdése) a hummusz-alaphoz és mixerezzük össze a krémünket. 

Petrezselymes-újhagymás hummusz

Ez a recept még az előző kettőnél is egyszerűbb. Vágjunk össze apró darabokra 3-4 újhagymát és szedjük le a száráról a petrezselyemleveleket. A maréknyi petrezselyemlevelet és az összevágott hagymát tegyük a hummusz-alaphoz, mixerezzük össze és készen is vagyunk. 

Fotók: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6914376127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása