Ha most bekevered, karácsonyra kész a saját limoncellód - A legcsodálatosabb likőr a világon

Ács Bori 2018. november 18.

Az egyetlen likőr, ami szeretek, az az olasz limoncello. Az összes többi édes alkoholos ital nekem túl gejl, a limoncello viszont mindtől különbözik.

Mivel nem a levéből, hanem a héjából kell kinyerni a citromízt, ezért egyszerre lesz savanykás és hihetetlenül kellemesen kesernyés ital belőle. Amikor belekortyolok, nem az alkoholtartalom az, ami tarkón üt, elzsibbaszt és amitől könnybe lábad a szemem, hanem az íz. 

Ráadásul nevetségesen egyszerű itthon összerakni. A legtöbb recept etanolt javasol hozzá, de mivel nekem volt itthon egy réges régi üveg jó minőségű vodkám, ami magában sosem fogyna el, így abból készítettem. Nagyon fontos, hogy kezeletlen héjú, tehát bio citromot szerezzünk hozzá.

dsc_2805.jpg

Ez nem csak azért jelentős szempont, mert a kezelt héjú citromon sokféle vegyszer található, ami nem egészséges, bár idén kiderült, hogy a mosás sokat segít rajta. Azért is jobb a kezeletlen, mert a kezelt citromot bevonják egy vékony viaszréteggel. Ez a védőbevonat ebben az esetben megakadályozná, hogy a citromhéjat teljes egészében átjárja az alkohol, és átadja neki íz ízét.

Ha most bekeverem, karácsony előtt már csak egy szirupot kell főzni hozzá, néhány csinos üveget szerezni, és kész a szuper sk karácsonyi ajándék. 

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9514369915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása