Egylábasos csirkés tészta fűszeres szósszal és parmezánnal

Sági Zsófia 2019. augusztus 6.

Egy újabb kedvenc, egy újabb egylábasos tészta - mert belőlük sosem elég. A család nagy kedvence az utóbbi időben a kolbászos egylábasos volt, de azt hiszem, most méltó ellenfele akadt.

Bár a kolbászos verziónál nem kell húst sütögetni, azt gondolom, az a plusz 5-10 perc még belefér. Ugyanis ez a változat csirkemellfiléből készül, amit alaposan lepirítunk, majd nyakon öntünk egy fűszeres paradicsomszósszal és megszórunk különféle sajtokkal.

egylabasoscsirkes.jpg

Marinara szósz az alapja

Mivel az alapja a marinara szósz, ami tele van fokhagymával és hagymával, nem kell külön hagymát dinsztelnünk, ezzel is időt spórolunk. A paradicsomszósz receptjét korábban itt osztottuk meg veletek, de ha nem érzitek magatokban az erőt/nincs időtök sajátot készíteni, akkor már egészen jó minőségű, adalékanyagmentes változatot is lehet kapni a boltokban.

A csirkemellen, szószon, tésztán és sajton kívül csak fűszerekre van szükség, úgyhogy nem hosszú az alapanyagok listája, jóformán alig kell hozzá valami. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6214991380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása