Sütőben sült házi szilvalekvár, ami megfőzi saját magát - Ez a legjobb változat

Ács Bori 2019. szeptember 2.

Most még nem is érzékeljük, nemsokára, ősszel és télen milyen életbevágóan fontos dolog lesz a szilvalekvár, pedig tényleg az, nélkülözhetetlen lesz, és nem is olyan sokára.

Mert kell az őszi buktákhoz, a gombócok végtelen sorához, amit a gyerekek nem igazi szilvával, hanem csakis és kizárólag lekvárral szeretnek, kell a karácsonyi flódnihoz, hókiflihez, mindenhez. 

A jó szilvalekvárhoz jó szilva is kell, érett, és sok idő, türelem és semmi cukor. Meg egy kis varázslat.

szilvalekva_r_1.jpg

Számomra abszolút hihetetlen volt, mikor először láttam, ahogy anyukám a szilvával teli fazekat bedugja a sütőbe reggel, majd este már meg lehet kóstolni a lekvárt. Semmit nem tesz hozzá azóta sem, és voltaképpen nem is nagyon csinál vele semmit, csak mikor eszébe jut, akkor átkeveri. A szilvák saját saját magukat főzik meg.

Ez a lekvár nem olyan lesz, mint azok, amikben megáll a kanál, egy annál lágyabb, darabosabb féle, de pont ezért annyira jó, mert könnyebb, kevésbé tömény. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1515032066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása