Jeges chai tea latte: a fűszeres kedvenc nyári verziója

Sági Zsófia 2019. július 24.

A chai tea latte nem csak egy melegítő, téli ital, jégkockával és hideg tejjel készítve tökéletes és különleges nyári frissítő.

A fűszerkeverék receptjét még télen osztottuk meg veletek, viszont mivel ez a nyári verzió még annál is fűszeresebb, minden alapanyag részletesen szerepel a leírásban. Számos izgalmas íz keveredik a chai tea-ban, amelyhez - akármilyen furcsán is hangzik - nagyon jól passzol a tej.

chaitealatte.jpg

Tökéletes kávéhelyettesítő

Nagy előnye, hogy - a kávéhoz hasonlóan - magas a koffeintartalma, ugyanis fekete tea az alapja. Ebből az következik, hogy ugyanúgy felpörget és felélénkít, mint egy kávé, csak sokkal érdekesebb és izgalmasabb ízvilágú. 

Jó minőségű fekete tea

A legjobb, ha szálas fekete teából készül, úgy erősebb és ízgazdagabb lesz a végeredmény, de ha nem tudunk beszerezni, nincsen otthon, akkor jobb minőségű filteres is használható hozzá - legalább 6 tasakkal.

Alaposan szűrjük le 

A chai tea koncentrátumot alaposan le kell szűrni, ugyanis a fűszerek egész kis darabokban kerülnek bele - ehhez használjunk egy nagyon apró lyukú szitát, de még jobb, ha papírfilteren keresztül is leszűrjük.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5614962776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása