A chai tea latte nem csak egy melegítő, téli ital, jégkockával és hideg tejjel készítve tökéletes és különleges nyári frissítő.
A fűszerkeverék receptjét még télen osztottuk meg veletek, viszont mivel ez a nyári verzió még annál is fűszeresebb, minden alapanyag részletesen szerepel a leírásban. Számos izgalmas íz keveredik a chai tea-ban, amelyhez - akármilyen furcsán is hangzik - nagyon jól passzol a tej.
Tökéletes kávéhelyettesítő
Nagy előnye, hogy - a kávéhoz hasonlóan - magas a koffeintartalma, ugyanis fekete tea az alapja. Ebből az következik, hogy ugyanúgy felpörget és felélénkít, mint egy kávé, csak sokkal érdekesebb és izgalmasabb ízvilágú.
Jó minőségű fekete tea
A legjobb, ha szálas fekete teából készül, úgy erősebb és ízgazdagabb lesz a végeredmény, de ha nem tudunk beszerezni, nincsen otthon, akkor jobb minőségű filteres is használható hozzá - legalább 6 tasakkal.
Alaposan szűrjük le
A chai tea koncentrátumot alaposan le kell szűrni, ugyanis a fűszerek egész kis darabokban kerülnek bele - ehhez használjunk egy nagyon apró lyukú szitát, de még jobb, ha papírfilteren keresztül is leszűrjük.
Fotó: Getty Images