Ha villámgyors, dagasztás nélküli kenyeret keresel, ami még látványos is, akkor ez a spenótos-magvas változat a lehető legjobb választás. Az már csak hab a tortán, hogy tele van egészségesebbnél egészségesebb alapanyagokkal.
Egy nagyon kedves barátnőm, egyben kolléganőm, álmodta meg a csupa zöld csodakenyeret. Bár maga a kenyérke egy pillanat alatt elfogyott, azért a róla készült képeket közkinccsé tette. Hihetetlen sikere volt a spenótos pékárunak, tényleg elképesztően nézett ki, ráadásul a hozzávalók listájából csak arra lehetett következtetni, hogy isteni finom is.
Látványos és egészséges
Úgyhogy elkértem a receptet. A csavar ott kezdődik, hogy a tésztája teljes kiőrlésű liszttel és spenóttal készül. Azonban a friss zöldön kívül is számtalan egészséges ropogtatnivaló kerül bele: szezámmag, lenmag, tökmag, zabpehely. Míg a spenót az egyik elsődleges vasforrásunk, addig a magvak a koleszterinünket tartják a megfelelő szinten.
Nem lesz gyúrható a tészta
Barátnőmnek a vérében van a sütés-főzés, semmit nem szokott méregetni, így a recept inkább csak irányadó, lehet, hogy picivel több lisztre vagy folyadékra lesz szükség. A lényeg, hogy a tészta sűrű, nokedlitészta állagú legyen, ennek megfelelően adagoljunk még hozzá lisztet vagy tejet.
Fotó: Kovács Csilla/Sóbors