Ropogós és egészséges házi kenyér magokkal és spenóttal

Sági Zsófia 2019. július 9.

Ha villámgyors, dagasztás nélküli kenyeret keresel, ami még látványos is, akkor ez a spenótos-magvas változat a lehető legjobb választás. Az már csak hab a tortán, hogy tele van egészségesebbnél egészségesebb alapanyagokkal.

Egy nagyon kedves barátnőm, egyben kolléganőm, álmodta meg a csupa zöld csodakenyeret. Bár maga a kenyérke egy pillanat alatt elfogyott, azért a róla készült képeket közkinccsé tette. Hihetetlen sikere volt a spenótos pékárunak, tényleg elképesztően nézett ki, ráadásul a hozzávalók listájából csak arra lehetett következtetni, hogy isteni finom is.

spenotoskenyer_1.jpg

Látványos és egészséges

Úgyhogy elkértem a receptet. A csavar ott kezdődik, hogy a tésztája teljes kiőrlésű liszttel és spenóttal készül. Azonban a friss zöldön kívül is számtalan egészséges ropogtatnivaló kerül bele: szezámmag, lenmag, tökmag, zabpehely. Míg a spenót az egyik elsődleges vasforrásunk, addig a magvak a koleszterinünket tartják a megfelelő szinten.

Nem lesz gyúrható a tészta

Barátnőmnek a vérében van a sütés-főzés, semmit nem szokott méregetni, így a recept inkább csak irányadó, lehet, hogy picivel több lisztre vagy folyadékra lesz szükség. A lényeg, hogy a tészta sűrű, nokedlitészta állagú legyen, ennek megfelelően adagoljunk még hozzá lisztet vagy tejet. 

Fotó: Kovács Csilla/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8114931534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása