Fűszeres, színpompás padlizsános-tojásos szendvics: felér egy főfogással

Ács Bori 2019. július 8.

A Sabih a falafel után a legfantasztikusabb vega utcai kaja a világon. Olyan jó, hogy húsevőként is simán ezt választanám bármikor, ha kapható lenne nálunk, de egyelőre még sehol nem látni.

Pedig voltaképpen nincs benne semmi olyan, amit ne lehetne bármelyik boltban megkapni itthon, padlizsán és csicseri is akad minden szupermarketben, a zöldségek is bárhol elérhetőek, jó pitát is lehetne hozzá sütni, de eddig még úgy látszik, nem jött divatba.

Laktató és fehérjében gazdag 

Az a szuper ebben a szendvicsben, hogy nem csak élményben képes olyat nyújtani, mint egy húsos fogás, de tápanyagok szempontjából is tökéletesen kiegyensúlyozott, laktató és fehérjében is gazdag. Nem hiszem, hogy kevésbé telítene el valakit, mint mondjuk egy gyros. 

sabih_1.jpg

Mi az a zhoug?

A Sabih Ottolengi szerint, aki a közel-keleti konyha legmenőbb képviselője az utóbbi időben, egy tökéletes keveréke a szefárd zsidó, az iraki, az izraeli és az arab konyhának. Az összetevőknek igazán erős löketet ad a csípős, savanyú, fűszeres paszta, amit zhoug-nak hívnak, és csiliből, fokhagymából, valamint friss zöldfűszerekből áll. 

Az étel legfontosabb összetevője a padlizsán, ezért ennek a kisütése a legnagyobb kihívás. Minél vékonyabbra sikerül szeletelni és minél gyorsabban tudjuk kisütni, annál finomabb lesz az egész étel. Ottolenghi szerint friss pita hiányában pirítóssal helyettesítsünk.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2214922576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása