A nagy forróságban nincs is jobb egy szelet görögdinnyénél. Hiszen majdnem teljes egészében vízből áll, ami ráadásul édes és gyümölcsös. De mi lenne, ha tovább fokoznánk ezt a tulajdonságát és limonádét készítenénk belőle?
Édes görögdinnye, savanykás citromlé, cukorszirup és pár levél friss menta. Ennél tökéletesebb nyári frissítőt el se tudnék képzelni.
Hogyan lesz a dinnyéből dinnyelé?
A lehető legegyszerűbb módon. Az összedarabolt, kimagozott dinnyét le kell turmixolni, majd egy szitán átszűrni. Természetesen, ha valaki darabosabban szereti, akkor nem kötelező leszűrni, illetve utólag is lehet dinnyét kockázni a limonádéba. Ebből az adagból körülbelül 2 liter dinnyés frissítő jön ki.
A dinnye egészséges
A görögdinnyének nemcsak az a nagy előnye, hogy szuperül pótolja a folyadékot, hanem a benne található vitaminok is hasznunkra válhatnak. A görögdinnyében A-, B- és C-vitamin, kalcium, kálium, magnézium és szelén található, de magas víztartalma miatt jótékonyan hat az anyacserére és a bél-, valamint a veseműködésre is.
Fotó: Getty Images