Frissítő görögdinnyés limonádé friss mentával és citrommal

Sági Zsófia 2019. július 1.

A nagy forróságban nincs is jobb egy szelet görögdinnyénél. Hiszen majdnem teljes egészében vízből áll, ami ráadásul édes és gyümölcsös. De mi lenne, ha tovább fokoznánk ezt a tulajdonságát és limonádét készítenénk belőle?

Édes görögdinnye, savanykás citromlé, cukorszirup és pár levél friss menta. Ennél tökéletesebb nyári frissítőt el se tudnék képzelni.

dinnyeslimorecept.jpg

Hogyan lesz a dinnyéből dinnyelé?

A lehető legegyszerűbb módon. Az összedarabolt, kimagozott dinnyét le kell turmixolni, majd egy szitán átszűrni. Természetesen, ha valaki darabosabban szereti, akkor nem kötelező leszűrni, illetve utólag is lehet dinnyét kockázni a limonádéba. Ebből az adagból körülbelül 2 liter dinnyés frissítő jön ki.

A dinnye egészséges

A görögdinnyének nemcsak az a nagy előnye, hogy szuperül pótolja a folyadékot, hanem a benne található vitaminok is hasznunkra válhatnak. A görögdinnyében A-, B- és C-vitamin, kalcium, kálium, magnézium és szelén található, de magas víztartalma miatt jótékonyan hat az anyacserére és a bél-, valamint a veseműködésre is.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5114905070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása