Ha választanom kellene az előételek, nassolnivalók közül, amiket nyáron a legszívesebben a fogyasztok, toronymagasan a sajtkrémmel töltött paprika vinné a prímet.
De nem csak előételként, savanyúságként is tökéletesen funkcionál, főleg a grillhúsok mellé, szerintem nincsen nála jobb. Szerencsére otthon is könnyűszerrel elkészíthető, 3-4 alapanyag kell csak hozzá.
Könnyedebb változat
A feta sajt önmagában elég tömény, ezért krémsajttal kell kikeverni. Ez lehetőleg minél könnyebb, lágyabb legyen, akár joghurtsajt. Ha még így is túl tömörnek érezzük a végeredményt, akkor egy kis görög joghurttal vagy tejföllel lehet még rajta lágyítani.
A paprika
Bármilyen kisméretű paprikát megtölthetünk. Válasszunk apró, színes paprikákat, esetleg cseresznyepaprikát vagy - ha szeretjük a csípőset - jalapenót.
Fotó: Getty Images