Ropogtatnivaló krumplihéjból? Sose dobd ki a pucolás után!

P. Szabó Fruzsi 2019. május 13.

Nem kell hozzá más, mint egy kis odafigyelés a pucoláskor, és a nagyobb darabokban lehántott krumplihéj máris izgalmas és látványos ropogtatnivalóvá lényegül át. Bevethetjük buliban vagy esti filmnézésekkor. Mindenki imádni fogja.

Az alább bemutatott huncut házi chips több szempontból is fantasztikus. Elképesztően finom, vékony és ropogós, nem tocsog az olajban.

Ne kell vele sokat bíbelődni. A tiszta krumpliknak nekiesünk egy zöldséghámozóval, és megpucoljuk azokat. Nem bajlódunk fáradságos olajban sütögetéssel, egyszerűen a sütőre bízzuk a munka hátralevő részét. Az sem fog túl sokáig tartani. A kreatív ropogós nagyjából fél óra alatt elkészíthető és gyakorlatilag elronthatatlan.

A tökéletesen zero waste nass

Tekintettel arra, hogy az alapanyagunk egy konyhai hulladék, amit legjobb esetben is csak elkomposztálnánk, bátran kijelenthetjük, hogy a maximális kihasználtság, gazdaságosság és a hulladékmentesség szellemében a csomagolásmentes “zöld” chips, melyet még véletlenül sem pálmaolajban sütünk ki, teljes mértékben bolygóbarát.

hej1.gif

Ha ez nem lenne elegendő, sokkal egészségesebb, mint a bolti verziók, hiszen magunk választhatjuk meg az olajat, melyet a készítéshez felhasználunk és mi szabályozhatjuk a só mennyiségét.

Ráadásul szerintem igazán mókás, hogy sült krumplihéjat rágcsálunk, és csak azon csodálkozunk, hogy ez eddig nem jutott az eszünkbe.

Fotó: Pataki-Szabó Fruzsi/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr514774282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása