A legrégebbi olasz leves egészséges és spórolós is - Kenyérrel van sűrítve

Ács Bori 2019. április 29.

A ribollita, azaz újraforralt, a régi, szegény olasz konyha hagyománya, de annyira jó, hogy bármilyen helyzetben érdemes elkészíteni, különösen akkor, ha új kelkáposztánk, fodros kelünk vagy mángoldunk akad éppen otthon.

No meg sok száraz kenyérmaradékunk, mert a ribollita egy kenyérleves. Nagyon sok régi nemzet kenyérrel sűrítette az ételeket, például a magyar is, de az olaszok rengeteg fogásban meg is tartották a száraz kenyér szerepét.

Ilyen ez a ropogós morzsával szórt spagetti is és a kenyérsaláták, ahogy ennek a főzelék állagú levesnek is fontos eleme. 

ribollita2.jpg

A receptek nagyon különbözőek lehetnek, de mindig megy bele bab, krumpli, répa, paradicsom és sok zöld. A legtipikusabb alapja, a fodros kel nálunk nagyon ritkán kapható, ha nem jutunk éppen hozzá, új kelkáposztával vagy mángolddal lehet helyettesíteni. 

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9314755555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása