Vaníliás őszibarackdzsem: az édes fűszer hozza ki a gyümölcs aromáját

Szász Eszter 2019. szeptember 1.

Imádom, amikor beleharapok egy érett őszibarackba és a leve lecsurog a karomon. Régen mindig fürdőruhában ettem, hogy le ne csepegtessem a ruhámat. 

Bár az őszibarack láttán nem az az első gondolatunk, hogy milyen finom lekvár készülhet belőle, mégis érdemes egy pár üveggel eltenni belőle. A polcon sorakozó sárgabaracklekvárok mellé tökéletesen elfér az őszi is, és az elkészítése is nagyon egyszerű.

Az ízét a vanília hozza ki, szuperül passzol hozzá. A lekvárt érdemes a hagyományos, fehér húsú, úgynevezett Mariska fajtából készíteni. Vásároljunk a puhább szemekből, de otthon igyekezzünk azonnal feldolgozni. 

vanilias_oszibarack_dzsem.jpg

Lényeges, hogy meg kell pucolni

A barack másik sarkalatos pontja a szőre. A szabadságom alatt szembesültem azzal, hogy az egyik kolléganőmnek "szőrfóbiája" van, egészen pontosan a barackokon nem szereti a kis puha szőröket, így csak nektarint eszik. Szerencsére ebbe a dzsembe nem kerül a szőrből, mert a héjával együtt megszabadulunk tőle. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr1715026594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása