Ha már muszáj rágcsálni valamit, az mindenképp legyen fűszeres, izgalmas, ne csak szimplán fojtogatóan sós. Az se baj, ha amit rágunk, az nem eszméletlenül egészségtelen és nem eredményez instant hízást.
Ez a sült csicseriborsó mindezt tudja, ráadásul körülbelül három mozdulat elkészíteni. A csicseriborsó az egyik legjobb szénhidrátforrás, mert sok rostot tartalmaz, így a szénhidrátok nagyon lassan szívódnak fel belőle. Persze ettől még nem kell belőle ész nélkül kilókat habzsolni, de biztosan jobb választás a csipsznél vagy a ropinál.
A csicseri átalakul a sütőben
A csicseri íze már önmagában eszméletlenül jó, de mély, karakteres, mogyorós lesz a sütőben. Ehhez még jönnek a fűszerek, amit mindenki ízlése szerint alakíthat - a lenti recept legyen csak irányadó. Jól megy hozzá a cayenne-bors, az őrölt római kömény, a gyömbér, a kurkuma vagy a füstölt paprika.
A készre sült csicseriborsót nem csak simán rágcsálni jó, de salátához, salátára szórva is szuper, vagy sült zöldségek mellé, például egy ilyen őrületesen menő Buddha-tálon is nagyon jó helye lehet.
Fotók: Ács Bori/Sóbors