Az olaszok válasza a bablevesre: pasta e fagioli

Ács Bori 2019. január 21.

A bablevest, különösen, ha így készül, sok füstölt hússal és nokedlivel, mindenki szereti. Ez egy nehéz, súlyos étel, olyasmi, ami után már nem nagyon fér el egy rántott hús krumplipürével.

Az olaszoknak is van bablevese, majd pont az ne lenne, de egészen más. Különbözik alapjában a mienktől, de mint a legtöbb olasz étel, úgy térnek el egymástól az elkészítési módok az egyes régiókban. Mint minden olasz ételről, a Pasta e fagioliról is minden régióban úgy tartják, övék az eredeti változat. A legminimalistább változatban csak bab van és tészta. Néhol tesznek bele egy kis szalonnát is, de az én kedvenc verzióm az, ami sok sok zöldséggel készül, így teljesen más, friss ízvilágú és könnyebb lesz, mint a miénk. 

Télen két lehetőségünk van: száraz babból vagy fagyasztott babból készíteni, én most az utolsót választottam. A fagyasztott babnak nagy előnye, hogy iszonyú gyorsan megfő, így ez a tésztás bableves egy villámétkezésként is bevethető, mert körülbelül fél óra alatt elkészül. 

dsc_4460.jpg

Fontos, hogy bármennyire is praktikus, gyors és megúszós megoldásnak tűnik, ne a levesben főzzük ki a tésztát, mert megissza a komplett levest. Külön kell megfőzni, de az sem jó, ha túl puhára készül, mert akkor a forró levesbe keverve lesz szétfőtt állagúvá. ELég a jelzett főzési idő feléig főzni, majd leszűrni, és belekeverni a már elkészült levesbe, így lesz épp tökéletes az állaga.

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8014556132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása