Kétség nélkül kijelenthetem, hogy a kedvenc édességem a Raffaello. Bármikor szívesen elfogadom, és már többször készítettem házi Raffaello-golyót is. A likőr azonban eddig kimaradt - nemrég viszont rátaláltam erre a receptre és szerelem volt első olvasásra.
Ha ti is akkora Raffaello-rajongók vagytok, mint én, akkor mindenképpen készítsétek el az alábbi receptet. Ez nem csak egy kókuszlikőr - tényleg olyan, mintha folyékony Raffaellót innánk.
Mivel valódi Raffaellót törünk hozzá össze, nem teljesen homogén a végeredmény, apró Raffaello-szemcsék még megtalálhatóak az italban, de szerintem éppen ettől fantasztikus. Nem lehet eldönteni, hogy most éppen esszük vagy isszuk ezt az édességet - igaziból egyszerre mindkettő. Kicsit kotyvasztós recept, de nem baj, mert az eredmény isteni.
A recept vodkát használ alapnak, de tehetünk helyette rumot is. Mivel tényleg egy szó szerint vett édességről van szó, ha a gyerkőcöknek készítenénk el, akkor kihagyhatjuk teljesen az alkoholt - garantáltan a kedvenc finomságuk lesz.
Fotó: Shutterstock