Szaftos-ragadós szilvás csokitorta: napon érett gyümölcsből sokkal finomabb

SóBors 2018. szeptember 2.

Vannak a világon azok a sütemények, amikre csak ránézünk, és már tudjuk, hogy valami isteni finomság lehet. Nem a felfújt-habos sütikre gondolok, sokkal inkább azokra, amikben valami szaftos gyümölcs lakozik, ami átjárja a tésztát, és így semmiképpen sem száradhat ki, hanem buján és kívánatosan kelleti magát. Ráadásul csokis. És szilvás. Meg mandulás. Imádni fogod!

Bizonyára észrevettétek már, hogy mi itt a SóBorson abszolút követjük az évszakok változását, és a receptjeinkkel közvetve, ám roppant elmésen arra biztatunk mindenkit, hogy idénygyümölcsökből és -zöldségekből főzzön. Higgyétek el, mindenki így jár jobban, a napon (és nem a hűtőházban) érett gyümölcs sokkal finomabb, ráadásul ami itt terem, annak az ideszállításával nem szennyezzük a Földet.

csokis_szilvas_pite.jpg

Ez az időszak pedig kétségtelenül a leggazdagabb a termésekben. Ilyenkor érik például egyik kedvencünk, a szilva (te jó ég, mennyi mindenre mondtuk már, hogy kedvencünk, de nincs mit tenni, mi ilyen lelkese és hálás emberek vagyunk, mindig örülünk annak, ami terem éppen). És ha már itt a szilva, akkor használjuk. Ez például egy olyan szilvás süti, amit elég egyszerű összedobni, mégis, már-már tisztességtelenül finom.

Igaz, mitől is ne lenne az? Van benne csoki, szilva, mandula és szilvalekvár, szóval, ha egy mód van rá, próbáljátok ki ti is ezt a sütit!

Fotó: Shutterstock

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6814193345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása