Isteni karfiolos, karamellizált hagymás tart

A francia pite

Sági Zsófia 2019. augusztus 5.

A tart nem más, mint egy francia pite, amit lehet sósan és édesen is készíteni. A francia péksüteményektől elvárt omlós, puha tészta és ínycsiklandozó töltelék jellemzi. Igaz, hogy rá kell szánni erre a receptre az időt, de ez a pite minden percet megér.

Minden olyan étel, amiben karamellizált hagyma szerepel, rögtön a kedvenceim közé sorolódik. Szerintem ez a legjobb dolog, ami a hagymával történhet. Néha érdemes csak úgy elkészíteni és akár egy szelet kenyér mellé enni.

Különleges alkalomra is jó választás

Az isteni hagymánkat egy nagyon finom lepirult, fűszeres karfiol és egy mascarponés, tejszínes öntet egészíti ki ebben a receptben. Egy igazi ízbomba ez az étel, ezért tökéletes választás lehet akár egy különlegesebb alkalomra is. 

tart.jpg

Amíg a tészta pihen, elkészül a töltelék

Ha szeretnénk megspórolni egy kis időt, akkor vehetünk fagyasztott pitetésztát is, de akkor azért nem lesz olyan a végeredmény, mintha éppen egy francia pékségből sétáltunk volna ki. Ráadásul a pitetésztánk kb. 5 perc alatt elkészül, és amíg pihentetjük, addig nekiállhatunk a tölteléknek. 

Fotó: Shutterstock  

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr214297119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása