Foszlós tésztájú pizzatekercs, szaftos töltelékkel - Nem szép, de nagyon finom

Ács Bori 2019. július 30.

A pizza nyilvánvalóan óriási sztár minden gyerekes családban, annak minden formájával együtt, simán, mascarponésan, csigában, így ezt az amerikanizált olasz verziót is muszáj volt egyszer kipróbálnunk.

A Stromboli nevű vulkánról elnevezett pizzatekercs olyasmi, mint egy óriási kelt bejgli, csak sós, és mivel a tésztája kelt, foszlósabb. Mint a legtöbb pizzából eredő, de az eredetitől merőben eltérő képződményt, ezt is Amerikában csinálták először, nem Itáliában, ők viszonylag szigorúak e tekintetben, nemigen szeretik a klasszikus ételeiket formabontó változatokban elkészíteni. 

Az egész belseje szaftos, a tésztája foszlós

Amiért mégis érdemes ezt a receptet kipróbálni, az az a tény, hogy ebben a tekercsformában minden extrán érvényesül, amit a pizzában szeretünk. Körben, kívül ropogós lesz a tészta, nagyobb felületen, mint a sima verziónál, belül pedig végig olyan szaftos és foszlós, mint a pizza legbelső, középső részén szokott lenni. Olyan, mintha kakaós csigából sikerülne olyat előállítani, ami csupa-csupa középső rész. 

stromboli.jpg

A töltelék bármi lehet

A töltelék lehet bármi, amit szeretünk, a képen látható verzióba paradicsom, szalámi és mozzarella került, de ezeket az elemeket szabadon lehet cserélgetni, kinek hogyan tetszik, csak túltömni nem érdemes, mert akkor kirepedhet sülés közben. 

 Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9514979970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása