Selymes avokádó-krémleves tejszínnel: hidegen és melegen is isteni

Sági Zsófia 2019. július 28.

A hideg krémlevesek a nyár királynői. Forróságban csak ezeket kívánjuk, pedig éppen a meleg ételek segítenek a hőség leküzdésében. Ezt a levest hidegen és melegen is fogyaszthatjuk, csak rajtunk múlik. 

Igaz, 10 percre a tűzhely mellé kell állnunk, de azt hiszem, ez még éppen az a lélektani határ, amit el bírunk viselni. 10 perc főzés, 2 perc turmixolás, és készen van a meleg - vagy jól lehűtve hideg - leves.

avokadokremleves.jpg

Koriander helyett petrezselyem, laktóz helyett alaplé

Se bonyolult hozzávaló, se különleges technika nem kell hozzá. Mivel az avokádóhoz a koriander és a lime illik a legjobban, ez ebben a receptben sincs másként, de ha ódzkodunk a koriander karakteres ízétől, akkor használhatunk petrezselymet is.

Ha a laktózzal van problémánk, hagyjuk ki nyugodtan, bár selymesebb lesz tőle a leves, az ízén nem változtat, nélküle is ugyanolyan finom lesz. Ebben az esetben adjunk hozzá egy kicsivel több alaplevet, hogy ne legyen túl sűrű. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr8814978020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása