Zöldséges, sajttal töltött amerikai palacsinta: ebédként is megállja a helyét

Sági Zsófia 2019. július 26.

Nagyon szeretjük az amerikai palacsintát, párom különösen, de egy idő után elérkezett az a pillanat, amikor már nem kívántuk az édeset. Hogyan tudjuk átalakítani az amerikai kedvencet sós ebéddé vagy vacsorává? Mi így csináltuk.

Tejföllel dúsított tészta, friss zöldségek és sajt. Cukor helyett só. Ezeket változtattuk az alaprecepten, és csodálatos végeredményt kaptunk, ami tényleg megállta a helyét ebédként is.

Kicsit puha, kicsit ropogós

Zöldségek közül kápia paprika, lilahagyma és paradicsom került a tésztájába egy kis friss petrezselyemmel megspékelve. A paradicsom megpuhul a sütési idő alatt, viszont a paprika és a hagyma picit ropogós, ress marad, de szerintem éppen ettől izgalmas a palacsinta állaga. 

sajttal_toltott_zoldseges_pali.jpg

Hogyan kerül bele a sajt?

A közepébe sajt kerül, ezt igen egyszerű technikával oldjuk meg: egy nagyon vékony réteg tésztát öntünk a serpenyőbe, erre rögtön ráteszünk egy szelet sajtot, majd szintén egy vékony réteg tészta következik, hogy elfedje a sajtot, az a két réteg közé kerüljön.

Elsőre én is elrontottam picit, ugyanis túl sok tésztát tettem a sajt alá és fölé is, nagyon vastag, formátlan palacsinta lett a végeredmény - bár úgy is átsült. Másodjára már sokkal óvatosabban bántam a tésztával, és gyönyörű kerek, vékony amerikai palacsinta lett a végeredmény.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9414976406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása