A nyári recepteken ötletelve vitatkoztunk egy sort arról, hogy vajon a fetás, sonkás, tejfölös krumplisaláta mennyire könnyed étel, de én azt mondom, hogy megfelelően összeállítva nyáron is tökéletes és nem túl gyomorterhelő fogás.
A krumplisaláta nagy kedvencem, de inkább az ecetes verziót kedvelem, a majonézes nekem túl tömény. Most mégis olyan krumplisalátát kerestem, amelyik akár önmagában is megállja a helyét, de húsok mellé is illik.
Ebben a receptben a burgonya mellé egy kis sonka és sajt kerül, amitől elbizonytalanodtam, hogy valóban nyári ízről beszélünk-e. Annyi biztos, hogy a tejföl könnyedebb, mint a majonéz, bár ezt a sonka némiképpen ellensúlyozza.
Nyári főételként tökéletesen megállja a helyét
Ennek ellenére ezt a salátát bátran merem ajánlani grillhúsok mellé, de a komplexitása miatt önmagában is megállja a helyét. Érdemes újkrumpliból csinálni, hogy egy kicsit frissebb legyen az összhatás. Ha még intenzívebb - és kicsit hizlalóbb - élményre vágyunk, cseréljük a sonkát baconre.
Fotó: Getty Images