Házi mentaszirup 20 perc alatt: limonádék és koktélok legfinomabb alapja

Sági Zsófia 2019. július 22.

A házi szörpnek nincsen párja, mégis ritkán állunk neki, mert azt gondoljuk, hogy sok idő és energia, macerával járó feladat, amihez nincsen kedvünk, van jobb dolgunk is a szabadidőnkben.

Na, ez a recept ezt az álláspontot alaposan megcáfolja. Körülbelül 20, maximum 30 perc alatt készül el teljesen és 5 perc munkánkba kerül összesen. Össze kell forralni az alapanyagokat, lehűteni, majd üvegekbe tölteni. Kész. Nincs napokon át tartó áztatás, órákig tartó munka.

mentaszirup.jpg

Első olvasásra nem hittem, hogy működik ez a recept, de aztán a sok-sok ötcsillagos értékelés meggyőzött, és meg kell mondanom, tényleg zseniális. Egyszerű, gyors, és körülbelül 40 pohárra elegendő szirupot nyerünk belőle - bár ez attól is függ, hogy mihez használnánk. 

Mihez érdemes használni?

  • egyszerűen szódával vagy vízzel, szörpként
  • limonádék ízesítésére
  • jeges teákba
  • uborkás vízbe
  • koktélokba

Bár ez nem a klasszikus értelemben vett erős, intenzív ízű szörp, ha sima vízzel hígítjuk, lehet, hogy több kell belőle, de ízesítésre kiváló és bármilyen folyadékból frissítő italt varázsol. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4714957902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása