Isteni finom töltött barack: puha, lédús gyümölcs, ropogós, fahéjas töltelék

Sági Zsófia 2019. július 18.

Ha látványos, finom és mindezek mellett még egyszerű desszertet is készítenétek, akkor ne keressetek tovább. A ropogós, fahéjas, zabpelyhes morzsával töltött barack mindhárom kritériumnak megfelel.  

Nyáron a barackos recepteknek se szeri, se száma, mégis ahányfélét készítettem, annyiféle ízkombinációt kóstoltam, egyik sem volt egyforma. Nem mindegy ugyanis, hogy mivel párosítjuk, milyen állagúra készítjük, egészben hagyjuk-e, tésztába keverjük-e és még sokáig lehetne folytatni a sort.

toltottbari.jpg

Az ízek és az állagok is harmóniában vannak

Állagok meglepő találkozása, ízek csodálatos harmóniája, minden van ebben a receptben, aminek lennie kell. A ropogós morzsa és a puha, lédús barack tökéletesek együtt, az enyhén fahéjas zabpelyhet pedig szuperül kiegészíti a gyümölcs édes íze. 

Az már csak ráadás, hogy milyen egyszerű elkészíteni. A barackokat kivájjuk, a tölteléket összedolgozzuk, megtöltjük vele a gyümölcsöt, és készen vagyunk. Kb. 35 perc alatt készre sül, de ne felejtsük el még melegen megkoronázni egy nagy gombóc vaníliafagyival. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4614937550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása