Saláta saláta hátán, erről szól a nyár és a meleg idő. Csak hideg, lehűtött ételeket eszünk szívesen, legyen az egy jó krémleves, saláta, gyümölcs vagy desszert.
Egy sima majonézes kukoricasalátát mindenki el tud készíteni, úgyhogy annak a receptjéről kár is volna beszélni. Ez viszont egy ugyanolyan egyszerűen összeállítható, de sokkal izgalmasabb változat, amiben igazán meglepő ízkombinációk vannak.
A pirított kukorica elképesztő alapanyag
Az alapja a pirított vagy grillezett kukorica - ez is egy pluszt ad már hozzá. Érdemes kísérletezni a grillezett kukoricával, mint alapanyaggal, például készítsetek belőle tócsnit, mert egy enyhén füstös és intenzíven édes ízt ad a végeredménynek.
A szokásos tejföl és majonéz mellett lime, chili, kömény, koriander és feta sajt ízesíti a szószt, ettől lesz enyhén pikáns, kicsit egzotikus és egyáltalán nem mindennapi. A lime és a tejföl/joghurt páros amúgy is nagy kedvencem, és ebben a salátában sem okozott csalódást.
Fotó: Getty Images