Nem mindennapi majonézes kukoricasaláta: lime, chili és feta sajt ízesíti

Sági Zsófia 2019. július 18.

Saláta saláta hátán, erről szól a nyár és a meleg idő. Csak hideg, lehűtött ételeket eszünk szívesen, legyen az egy jó krémleves, saláta, gyümölcs vagy desszert. 

Egy sima majonézes kukoricasalátát mindenki el tud készíteni, úgyhogy annak a receptjéről kár is volna beszélni. Ez viszont egy ugyanolyan egyszerűen összeállítható, de sokkal izgalmasabb változat, amiben igazán meglepő ízkombinációk vannak.

kukosali_1.jpg

A pirított kukorica elképesztő alapanyag

Az alapja a pirított vagy grillezett kukorica - ez is egy pluszt ad már hozzá. Érdemes kísérletezni a grillezett kukoricával, mint alapanyaggal, például készítsetek belőle tócsnit, mert egy enyhén füstös és intenzíven édes ízt ad a végeredménynek.

A szokásos tejföl és majonéz mellett lime, chili, kömény, koriander és feta sajt ízesíti a szószt, ettől lesz enyhén pikáns, kicsit egzotikus és egyáltalán nem mindennapi. A lime és a tejföl/joghurt páros amúgy is nagy kedvencem, és ebben a salátában sem okozott csalódást. 

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr3014947438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása