Isteni citromos-barackos cobbler: aki nem szokott sütni, annak is sikerül

Sági Zsófia 2019. július 13.

Bár sokan azt gondolják, hogy a forró cobbler egy igazi téli édesség, szezonális gyümölcsökből, vaníliafagyival kínálva nyáron is megállja a helyét.

A cobbler hatalmas előnye, hogy elképesztően könnyen és gyorsan összeállítható. A töltelékhez és a tésztához is csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd egymásra halmozni őket. 

barackoscobller.jpg

Nagyobb darabokban kerül rá a tészta

A cobbler nem azonos a crumble-lal, ugyanis utóbbi a morzsás változat, ennek viszont a tésztájába egy kis víz is kerül, ettől összeáll az alap, nagyobb darabokban kerül a tészta a töltelékre. Talán nem lesz olyan ropogós, mint a morzsa, viszont sokkal látványosabb és finomabb lesz a tészta. 

Variálható alaprecept

A cobblerben az a szuper, hogy könnyedén variálható az alaprecept. Évszaktól függően változtathatjuk a gyümölcsöket és a fűszereket, télen lehet almával és fahéjjal készíteni, nyáron a barack mellett készülhet eperrel, málnával, áfonyával, fahéj helyett akár vaníliával.

Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr9914932946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása