Imádom a bolognai spagettit, úgyhogy nagyon sokszor készítem. Az évek során rengeteg recepttel kísérleteztem már, de a legjobban nagybátyám zöldséges bolognai szósza jött be. Azóta minden alkalommal ezt készítem el, és aki megkóstolja, az elkéri a receptet.
A spagetti szinte bármivel jó - tejszínes szósszal, paradicsomossal, tejföllel, sajttal, zöldségekkel, hússal és még sorolhatnám. Mégis, ha egy kiadós ebédre vágyunk, akkor érdemes inkább húsos verziót készíteni. Ráadásul ebben a receptben nemcsak a hús, hanem a zöldségek is nagy szerepet játszanak.
Vegyünk egy adag leveszöldséget hozzá
Nem kell különleges vagy drága zöldségekre gondolni, ezek kerülnek bele: répa, fehérrépa, zellergumó, paradicsom, vöröshagyma és fokhagyma. Vásárlásnál az a legegyszerűbb, ha veszünk egy tál leveszöldséget, abban minden megtalálható, ami ehhez a szószhoz kell - persze a paradicsomon kívül.
Tésztának kifőzhetünk egyszerűen spagettit, de pennét, rigatonit vagy tagliatellét is, a bolognai szószhoz mindegyik jól megy, talán utóbbira tapad rá legjobban a mártás. Mint mindig, itt is figyeljünk arra, hogy a tészta al dente legyen, egy recepthez sem áll jól, ha szétfőzzük.
Fotók: Shutterstock