Orosz okroshka: hideg kefires leves uborkával és ropogós retekkel

Sági Zsófia 2019. június 25.

Az okroshka az oroszok hideg nyári levese, amit még főzni sem kell. Ráadásul tele van vitaminnal, friss zöldségekkel, zöldfűszerekkel és kefirrel.

Nyáron nem igazán kívánjuk a forró, sűrű leveseket, inkább valami hideg esik jól. Szerencsére ilyenkor tele van a kert friss, ropogós zöldségekkel - legszívesebben mindenhez ezeket ennénk. De mit készítsünk belőlük? Megint salátát? Na nem, azt már unjuk. Levest? Abban szétfőnek, elvesztik az állagukat. Biztos ez?

okroshka.jpg

Roppanós zöldségek

Egy ilyen dilemma után találtam rá az orosz levesre. A zöldségek, mint levesbetétek kerülnek a lébe, így az uborka, retek, hagyma, mind-mind roppanós marad. A friss kapor és citromlé pedig megkoronázza az ételt, minden falatban ott van a nyár.

Leves kefirből

A leves érdekessége a lé. Ugyanis nem másból, mint kefirből áll, amit mustárral, citromlével, sóval, borssal és tojássárgájával turmixolunk össze. Igen, elég extra, de igen, érdemes kipróbálni. Ha valaki enyhítené az ízeket, hagyja el a mustárt, tegyen bele kevesebb citromlevet, de kefir helyett joghurtot is használhat, ebben az esetben vízzel hígítsa. 

Fotó: Getty Images

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5614909036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása