Isteni, házi túró rudi: egészségesebb, mint a bolti verzió

Szász Eszter 2019. június 13.

A túró rudi léte egészen addig volt teljesen természetes, amíg egyszer csak nem tudtam hozzájutni. A túró rudit - legalábbis én azt hittem - semmilyen más országban nem árusítják, hisz annyira egyedi, jellegzetesen magyar édességről van szó.

1954-ben magyar tejipari mérnökök a Szovjetunióba utaztak tanulmányútra. Itt látták meg ezt a desszertet, amit aztán hazatérve fejlesztettek tovább. Magyarországon 1968 óta gyártják ezen a néven. Amikor Izraelben tanultam, teljesen véletlenül egy orosz boltban találtam túró rudit. Annak volt olyan íze, mint amilyet gyerekkoromban ettem, bevallom nekem a mostaniak túl édesek. 

turo_rudi.jpg

Bár Túró rudinak csak egy cég termékét nevezhetik, de ennek ellenére más néven nagyon sok változata létezik. Bár édesség, mégis a túró miatt egészségesebbnek tartjuk mint más finomságokat, hisz mégiscsak túró van benne, na jó meg egy kis csoki. Azért érdemes megnézni a cukortartalmát, főleg a töltött, extra verzióknak. 

Nálunk annyira sok fogy, hogy elhatároztam, hogy megpróbálkozom a házi változattal. Egyrészt imádom az ilyen gyúrós-pepecselős ételeket, másrészt házilag készítve tényleg egészségesebb lesz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr714881082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása