Egylábasos kolbászos tészta: se mosogatnivaló, se munka nincs vele

Sági Zsófia 2019. május 31.

Rajongója vagyok az egylábasos tésztáknak: gyorsan készülnek, egyszerűek és nincs utánuk mosogatnivaló. Az egyetlen baj az velük, hogy rögtön el is fogynak.

Néztünk már tejszínes-csirkés és sajtkrémes egylábasos tésztát, de paradicsomos verziót még nem. Hogy magyaros is legyen, mehet bele bármilyen jóféle száraz kolbász, de chorizóval vagy szalámival is finom, kinél mi van otthon, vagy mit szeret a legjobban.

kolbaszos-teszta.jpg

Frissen és melegen

Egyetlen egy hátránya van az egylábasos tésztáknak, méghozzá az, hogy frissen, melegen kell fogyasztani őket. Ha várunk, a szószt magába szívja a tészta, túlfőtt valami lesz belőle. Szerencsére az egylábasostészta-receptek mindig akkora adaggal számolnak, amit egy négyfős család bőven el tud fogyasztani egyszerre, de természetesen lehet készíteni belőle kisebb és nagyobb adagot is, én például két főre főztem. 

Alaplé nélkül mit sem ér

A paradicsom mellett a tejtermékek dominálnak a receptben: tej és sok-sok sajt kerül bele. A levet, amiben a tészta készre fő, nem víz és nem is paradicsomlé alkotja, hanem alaplé. Ez lehet zöldséges és húsos is, talán a húsos alaplé erőteljesebb, karakteresebb ízeket eredményez. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr6814847034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása