Lágy eperkrémes tart friss mentával: sütő sem kell hozzá

P. Szabó Fruzsi 2019. május 17.

Javában tart az eperszezon, úgyhogy vétek lenne kihagyni ezt az egyszerű és fantasztikusan krémes, mentás-epres desszertet. Minden falatja maga a mennyország.

Áldom a nevét annak a furmányos konyhai géniusznak, aki kitalálta a kekszalapot. A vajjal elkevert kekszdara - ez nekem mindig olyan hihetetlen - elképesztően finom, omlós tésztává szelídül egy kis pihentetést követően.

Bármilyen kekszből

Ráadásul nem kell semmiféle kompromisszumot kötni, magunk választhatjuk meg a kekszet. Digestive, zabfalatok, kakaós keksz, Walkers, mindegyik tökéletes, mindegyikkel működik a varázslat. Mire kimondjuk, hogy csiribú csiribá, már el is készült a frenetikus sütialap. Amit sütni sem kell, de akár lehet is, attól csak ropogósabb lesz.

epertart2.gif

Egészségtudatos zselésítő

A krém is hasonlóképpen felhasználóbarát. Nem kell más hozzá, csak eper, tejszín, cukor és persze egy kevés sűrítő-zselésítő anyag. Ez lehet zselatin vagy, ami talán egy kicsit korszerűbb, egészségtudatosabb, a kuzu.

A többi már csak a kreativitásunkon múlik, vagy azon, hogy kinek készítjük. Ha felnőtteknek lesz, tehetünk bele egy kevés Amarettót is. A tejszínes eper mindenképpen pompázatos, a menta nagyon feldobja. Én szoktam tenni egy keveset a krémbe is.

 Fotó: Getty Images

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr2714822990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása