Kókusztejes, édes-savanykás csirkeleves sok zölddel és gombával

Ács Bori 2019. május 12.

Ahogy leegyszerűsítettem a thai curryket és egy átlagos piac kínálatához igazítva készítettem el, most úgy alakult ez a kókusztejes csirkeleves is. Autentikus? Nem. Finom? Nagyon.

Ráadásul iszonyúan gyorsan elkészült, körülbelül fél óra alatt megvolt az egész, szóval nekem ilyesmi az ideális munka mellett: gyors, de minden igényt kielégítő ebéd, csípős, édes, savanyú, fűszeres és forró.

Lehet hozzá olyan alapanyagokat használni, amik nincsenek mindig minden háztartásban, de le is lehet cserélni őket, és úgy is nagyon jó lesz a végeredmény. Kókusztejet és rizstésztát már minden sarki ázsiai boltban kapni, ahogy lime-ot és gyömbért is.

kokusztejes_csirkeleves.jpg

Friss koriander és kaffir lime levél inkább delikátban kapható. Nálam pont volt, de elhagyható vagy kiváltható alaposan megmosott limehéjjal és friss újhagymazölddel, bazsalikommal, ami akad - vagy minddel egyszerre.

Fotók: Ács Bori /Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr314671643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása