Karfiol mac’n cheese krémes besamellel: makaróni és sajt alá bújt a zöldség

Ács Bori 2019. május 10.

Nem szép dolog a gyerekeket becsapni, de a szükség néha törvényt bont. Ha ezer éve semmilyen zöldségféle nem ment le a finnyás kölyök torkán, muszáj trükkökhöz folyamodni, nincs mese. Ha pedig pont szereti a karfiolt, hát azért érdemes kipróbálni ezt a fogást.

Az egész történet egy szimpla túlfőzés esetéből indult, mikor körülbelül fél kiló főtt makaróni maradt a nyakamon. Az ilyen matematikai baleset már önmagában mac'n cheese-ért, vagyis csőben sült sajtos tésztáért kiált. Az amerikai klasszikus voltaképp egy szimpla főtt tészta, amit nagyon sajtos besamellel öntenek nyakon, majd megsütnek.

Önmagában is elég kielégítő étel, de nem túl kiegyensúlyozottan tápláló, ezért ötlötték ki a reformanyuk, hogy karfiolt rejtenek a tészta közé.

karfiol-macncheese.jpg

Trükkök a karfiol elrejtésére

A módszer kiválóan működik, a karfiol egybeolvad a besamellel, sőt, még szaftosabbá, krémesebbé és édeskésebbé teszi az egész ételt, és az íze csak nagyon enyhén érezhető. Aki igazán fél attól, hogy a fifikásabb gyerek kiszagolja a trükköt, az bele is turmixolhatja a besamelbe a főtt karfiolt, én most simán a tésztára szórtam, így se vette észre senki.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr5114736439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása