Villámgyors sajtkrémes, sonkás tekercs leveles tésztából – Ha nyakunkon a vendégsereg

Sági Zsófia 2019. április 21.

Ha nagyon gyorsan kell nagyon finomat készíteni, nincs jobb választás a leveles tésztás tekercseknél, amik ráadásul nagyon jól variálhatóak. 

Leveles tésztából nagyon sok mindent lehet alkotni: meg lehet tölteni sósan, édesen, lehet belőle kétszemélyes vacsora, de apró vendégváró falatok is. Én most az utóbbira hozok nektek receptet.

A sajtkrémes, petrezselymes, sonkás falatok valami elképesztően finomak - sonkából bármilyet használhatunk, húsvéti főtt sonkát, szeletelt csirkemellsonkát, tarját, karajt, amit otthon találunk. A sajtkrémmel viszont nem vagyunk ilyen megengedőek: ne a tömlős kiszerelést válasszuk, hanem a dobozos, lágy krémsajtokat.

tekercs.jpg

Variációk a tekercsekre

Mint ahogyan a cikk elején már említettem, a kis tekercseket bármivel megtölthetjük, nézzünk néhány verziót a sós változatra:

  • Krémsajt helyett használhatunk ketchupot vagy paradicsomszószt, akkor mini pizzás csigákat kapunk végeredményül. 
  • A petrezselyem mellett használhatunk snidlinget vagy lilahagymát is, illetve vehetünk zöldfűszeres krémsajtot is. 
  • Ha már húsvét, nem hiányozhat a főtt tojás sem: apró kockákra vágva ez is mehet a töltelékbe.

Mire kell figyelni? 

Bár egy nagyon egyszerű és gyors receptről van szó, két dolgon is elcsúszhatunk: az egyik a technika, a másik a só mennyisége. Ha nem elég szorosan tekerjük fel a tésztát, sütés közben szét fognak esni, nem fognak jól mutatni az ünnepi asztalon. 

Sót semmiképpen ne tegyünk a töltelékre, a krémsajt és a sonka bőven elég sós. Kóstoljuk meg magában is a sonkát, és ha túl sósnak érezzük, akkor ne sajtkrémmel, inkább ketchuppal vagy sűrű tejföllel párosítsuk.

Ha lehet, olyan leveles tésztát használjunk, amiben több kisebb lap van, nekem 6 lapból jött ki az 500 gramm - így nem lesznek olyan nagyok a tekercsek, hanem egészen apró falatokat kapunk végeredményül.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors  

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr4514709101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása