Csípős savanyúkáposzta-leves: a tökéletes koreai-magyar fúzió

Ács Bori 2019. március 29.

Tavasszal lehet a legsunyibb módon megfázni, mikor örülünk neki, hogy langyosabb az idő, de a reggeli fagy és az esti hűvös aztán csúnyán megviccel minket. Ilyenkor minden kicsit csalóka, a piac is, ahová még nem érkezett meg a jó idő, így hát a téli alapokhoz nyúlunk vissza.

A tökéletes, megfázás elleni leves kicsit savanyú, kicsit csípős, fűszeres, tisztítja az orrot és hidratál egyszerre. Egy sima korhelyleves ide nem elég, valami több kell, ezért kereszteztem a koreai csípős és a magyar savanyú káposztás levest, és elég jó lett a végeredmény.

A savanyú alapízhez nagyon jól megy a gyömbér-csili kombináció, és az egész igazán gyorsan megvan, két orrfújás között simán fel lehet tenni főni. Ráadásul nagyon hatásos, nem csak finom. 

savanyu_ka_posztaleves.jpg

A koreai kimchi levesekben hús vagy tofu szokott lenni, esetleg mindkettő, a magyarokéban füstölt hús vagy disznóhús - ez a verzió füstölt sonkával készült, de bátran lehet variálni aszerint, éppen mi van kéznél. Akinek nincs kimchije otthon, az készítsen a receptünk alapján, vagy csinálja sima savanyú káposztából - de mindenképpen adjon hozzá sok gyömbért és csilit, hogy igazán üssön.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

A bejegyzés trackback címe:

https://sobors.blog.hu/api/trackback/id/tr314715155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

 
süti beállítások módosítása